IO Residence

 
 
Exterior final.jpg
 
 
Final cafe.jpg
 
 
 
Final indoor Green Spaces.jpg
 
 
 
Interior Rendering.jpg
 
 
Final Open Kitchen.jpg
 
 
 
FARM.jpg
 
 

The proposed design is a Cohousing Community in the Centre of the City of Cambridge. The building interprets a complex mix of program elements and internally a variety of spaces ranging from a floor community kitchen and activity areas such as rooftop farm to smaller more private rooms and common areas. The main concept in the design process was to create a building that blurs the boundary between inside and outside spaces. The design intent was to create no barriers between the human environment and nature and to take advantage of living with plants and vegetation and bring all ages of residents together in an intentional community of housing.